با تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کشور، شرکت «کارآفرینان نیرومندباد شرق» با عنایت به ساخت محصول توربین بادی، از سال جاری به عنوان یک شرکت دانشبنیان در حوزه ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته شناخته میشود.
مدیر شرکت «کارآفرینان نیرومندباد شرق» با اعلام این خبر گفت: پس از طی فرایندی سه ساله در حوزه توربین بادی و طی مراحل تحقیق و توسعه، طراحی و ساخت، موفق به تولید محصول توربین بادی 5 کیلووات شدیم که این امر بر اساس بهرهگیری از توانمندیهای داخلی و بومیسازی فناوریهای مربوطه محقق شد. با توجه به ویژگیهای ممتاز و اصالت فنی این محصول، کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و مؤسسات دانشبنیان کشور که زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت دارد، تأییدیه شرکت دانشبنیان نوپا نوع یک را برای «کارآفرینان نیرومند باد شرق» صادر کرده است.
سید مرتضی حسینی افزود: صنعت انرژی بادی یکی از صنایع نوین و روبه رشد در سطح جهان محسوب میشود که با توجه به محدودیتهای استفاده از سوخت فسیلی و گرایش به انرژیهای تجدیدپذیر در سطح بینالمللی، در یک دهه اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است با توجه به وجود ظرفیتهای ارزشمند انرژی بادی در ایران و بهویژه در شرق کشور از یک سو و خلأ موجود در حوزه دانش و فناوری انرژی بادی از سوی دیگر، فرایند تحقیق و توسعه در این زمینه با مشارکت جمعی از نخبگان دانشگاهی و متخصصان مجرب در حوزههای مربوطه از قبیل مهندسی مکانیک، برق، هوا-فضا، کامپوزیت، متالورژی، پلیمر و … طی شد.
وی با اشاره به فرایند ساخت محصول این شرکت دانشبنیان تصریح کرد: پس از طی فرایند طراحی و انجام شبیهسازی کامپیوتری و تستهای فنی لازم، نمونه نخست توربین بادی 5 کیلووات ساختهشده از زمستان سال 1400 وارد فاز تستهای میدانی شد و اصلاحات و بهینهسازیهای لازم روی آن صورت گرفت.
مدیر شرکت دانشبنیان «کارآفرینان نیرومندباد شرق» در ارتباط با ویژگیهای فنی این توربین بادی تصریح کرد: این محصول در رده توربینهای بادی سایز کوچک طبقهبندی میشود که سیستم کنترل آن گام برقی بوده و با ژنراتور مغناطیسدائم کار میکند. همچنین به دلیل عدم نیاز به جعبهدنده، دارای استهلاک و هزینههای تعمیر و نگهداری کمتری است که صرفه فنی و اقتصادی آن را ارتقا میدهد.
حسینی با تأکید بر اهمیت بومیسازی فناوریهای روز در شرکتهای دانشبنیان اذعان داشت: عدم وابستگی به کمپانیهای خارجی جهت تأمین نیازهای صنعتی داخلی میتواند افزون بر تسریع رشد صنایع نوین در کشور، سبب اشتغالزایی، کارآفرینی و رونق اقتصادی بیشتر شده و نیازهای فنی حوزههای مختلف را تأمین نماید.
وی افزود: نکته حائز اهمیت دیگر در این زمینه، پشتیبانی فنی و فرایند تعمیر و نگهداری محصولات صنعتی است. با توجه به عمر توربینهای بادی که بیش از 20 سال برآورد میشود، در صورت طراحی و ساخت محصولات صنعتی در حوزه انرژی بادی و بومیسازی فناوریهای مربوطه، وابستگی به سایر کشورها در این زمینه رفع شده و با ضریب اطمینان بیشتری میتوان به استفاده از انرژیهای نو روی آورد.
مدیر شرکت دانشبنیان «کارآفرینان نیرومندباد شرق» خاطرنشان کرد: توربین بادی 5 کیلووات محصول این شرکت، پس از انجام آزمونهای لازم در سایت بادی شهرستان خواف، از چندی پیش در محدوده اطراف شهرستان تایباد نصب شده و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. این محصول با توجه به ابعاد و توان آن، میتواند برای تولید پراکنده در مناطق فاقد شبکه برق مفید واقع شود. از این رو در حال طی مراحل صنعتیسازی فرایند تولید محصول هستیم.
1 نظر
نشست کارآفرینان با معاونت علمی ریاست جمهوری در حوزه طراحی صنعتی
[…] ریاست جمهوری برگزار شد، نقش طراحی صنعتی در فرایند ساخت توربین بادی از جنبههای گوناگون کارایی فنی، صرفه اقتصادی و حضور […]